Nokia ottaa kaiken irti Applen karttaongelmista -- julkaisi vertailun karttapalveluista

Teemu Laitila
21. syyskuuta, 2012 17:06

Applen tuoreen iOS 6 -järjestelmän julkaisua on varjostanut yhtiön omien karttapalveluiden ongelmista noussut meteli, jota kartoistaan ylpeä Nokia ei ole jättänyt huomiotta. Nokia on pilaillut Applen ongelmien kustannuksella esimerkiksi Twitterissä, jossa nokialaiset ovat retweettailleet ahkerasti Applen karttaongelmiin viittaavia viestejä.
Nyt Nokia on julkaissut Conversations-blogissaan taulukon, jossa vertaillaan keskenään Nokian karttoja, Googlen karttoja sekä Applen tuoreita karttoja. Nokian mukaan yhtiön kartat ovat parhaat siksi, että toisin kuin kilpailijansa, jotka rahoittavat karttansa mainoksilla (Google) tai luottavat ulkopuolisiin toimijoihin karttadatan toimittajina (Apple), Nokia omistaa koko kartta-alustansa alusta loppuun.
"Toisin sanoen, me todella ymmärrämme, että karttojen pitää olla tarkkoja, parasta mahdollista laatua sekä olla käytettävissä missä tahansa", Nokian blogissa todetaan.
Nokian mukaan karttapalveluiden tärkeydestä kertoo tutkimusyhtiö IDG:n äskettäinen tilasto, jonka mukaan 77 prosenttia vastaajista käytti älypuhelintaan navigointitarkoituksessa.
Eri karttapalveluiden eroja Nokia havainnollistaa laajassa taulukossa:

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple Google Nokia Maps
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.