Lumia 920:n kuvanvakain venäläisten testissä -- Galaxy S III häviää videokuvan laadussa

Teemu Laitila
22. syyskuuta, 2012 13:49

Nokian Lumia 920 -puhelimen parin viikon takainen virallinen julkaisu jäi heti PureView-kameran mainonnasta nousseen kalabaliikin varjoon, kun kuvista paljastui Nokian käyttäneen ammattilaistason kameroita OIS-tekniikkaa esittelevissä kuvissa ja videoissa. Myöhemmin Nokia yritti korjata tilannetta antamalla The Verge -sivustolle mahdollisuuden kokeilla pimeäkuvausta käytännössä. Tulokset olivat lupaavia, mutta Nokia ei päästänyt lehdistöä testaamaan OIS-järjestelmän vaikutuksia videokuvaan.
Nyt WPCentral raportoi, että venäläinen sivusto on päässyt testaamaan Lumia 920:n videokuvaustoimintoa ja vieläpä vertaamaan sitä Samsungin lippulaivaan Galaxy S III:n. Venäläiset testasivat kuvanvakaimen toimintaa näppärällä keinolla kiinnittämällä molemmat puhelimet radio-ohjattavaan autoon ja ajamalla ympäriinsä epätasaisella matolla.
Vaikka testin tekijöillä on selvästi ongelmia käyttöjärjestelmän käytön kanssa (videon käynnistäminen näyttäisi olevan testaajalle hankalaa), lopullisten testivideoiden kuvanlaatu vahvistaa Nokian väitteet OIS:n merkittävistä hyödyistä älypuhelinten videokuvauksessa. Lumia 920:n tuottama kuva on huomattavasti vakaampaa ja vähemmän nykivää kuin vieressä pyörivän Samsungin Galaxy S III -mallin.
Lupaavien ensitulosten perusteella jäämme odottamaan mielenkiinnolla ensimmäisiä vertailuja, joissa nähdään Applen uuden iPhone 5:n ja Nokian Lumia 920:n väliset todelliset erot puolueettomassa testiympäristössä. Ikävä kyllä testejä jouduttaneen odotella vielä runsaat kuukauden päivät, jos arviot myynnin alkamisesta marraskuun alussa pitävät paikkansa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Samsung Galaxy -sarja Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.