Applen uusi Lightning-liitäntä saattaa sittenkin olla USB 3.0 -yhteensopiva

Teemu Laitila
24. syyskuuta, 2012 14:37

Applen päätös muuttaa uusien i-laitteiden virallinen liitäntä aiemmasta 30-pinnisestä leveästä Dock-liittimestä pienempään kapeaan Lightning-nimiseen liitäntään on saanut kritiikkiä lisälaiteyhteensopivuuden rikkomisesta, mutta myös yhtiön päätöstä vain USB 2.0 -standardin tukemisesta on kummasteltu. USB 3.0 vaatii toimiakseen vähintään yhdeksän pinniä, kun nykyisistä Lightning-kaapeleista löytyy kahdeksan johdinta.
Laitteita purkavan iFixit-sivuston iPhone 5 -kuvat kuitenkin antavat toivoa tulevasta USB 3.0 -tuesta. Ars Technica on huomannut, että kuvat paljastavat iPhone 5:n runkoliittimen sisältävän ylimääräisiä liitäntöjä, joita voitaisiin ottaa käyttöön USB 3.0 -tuen mahdollistamiseksi. Kyseessä saattaa siis olla Applen suunnitelma ottaa nopeampi USB-liitäntä käyttöön tulevien laitesukupolvien myötä.


Kuva: iFixit


Normaaliin tapaansa Apple ei ole kommentoinut spekulaatioita USB 3.0 -tuesta. Koska nopeamman USB:n toteuttamista puuttuu vain yksi johdin, on myös mahdollista, että kaapelin johtimien suojauksia voitaisiin käyttää maadoituksen luomiseen, mikä poistaisi tarpeen ylimääräisille liitännöille. Liittimen ylimääräiset johtimet saattaisivat siis liittyä Applen lupaamaan Lightning-kaapelia hyödntävään HDMI-tukeen.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone Lightning
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.