HTC lupaa isompiruutuisia Windows-puhelimia: "8X ja 8S vasta ensimmäistä aaltoa"

Teemu Laitila
24. syyskuuta, 2012 12:01

Viime viikolla Windows Phone 8 -pelin avannut HTC lupaa julkaista lisää Windows-puhelimia, joissa mukana tulee myös isompiruutuisia malleja. Tulevista julkaisuista puhui HTC:n Kiinan toimintojen johtaja Ren Weiguang WPDang-sivustolle (kiinaksi), josta raportoi WMPowerUser.
Weiguangin mukaan 4,7 tuuman kokoinen Windows Phone HTC Titan saavutti ainakin Kiinassa yhtiön myyntitavoitteet, vaikka kokonaismäärä ei ollutkaan suuri. Silti Titan loi pohjaa tuleville julkaisuille. Weiguang vahvisti suoraan, että "HTC:llä on työn alla myös isompiruutuisia Windows Phone -malleja".
Viime viikolla julkaistut Windows Phone 8X - ja 8S-nimeä kantavat laitteet ovat ruuduiltaan vain 4,3 tuumaa ja 4,0 tuumaa, joskin isomman 8X:n 720p-resoluutio nostaa PPI-luvun erittäin kunnioitettavalle 341 pikselin tasolle. Pienempi 8S sen sijaan perustuu vanhemmista Windows Phone -malleista tuttuun 800x480 resoluutioon.
Silti isommankin mallin ruudun koko on erittäin konservatiivinen valinta kun otetaan huomioon, että muiden Windows Phone -valmistajien lippulaivat ovat 4,5 tuuman (Nokia Lumia 920) ja 4,8 tuuman (Samsung Ativ S) kokoisia ja Android-mallien osaltakin 4,5 tuumaa alkaa olla uusi keskikoko. Lisäksi myös pienten ruutujen nimeen vannonut Apple taipui kasvattamaan iPhonen ruutua aiemmin optimaaliseksi väittämästään 3,5 tuumasta neljään tuumaan.

Lue myös nämä
Tägit
HTC Windows Phone HTC Windows Phone 8S HTC Windows Phone 8X
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.