Seuraava iPhone-ongelma: puhelinten pinnassa naarmuja jo pakettia avatessa

Teemu Laitila
24. syyskuuta, 2012 10:52

Ylistävistä laitearvioista huolimatta Applen tuoreimman iPhone-mallin julkaisu ei ole sujunut ongelmitta. Ensiksi kritiikkiä keräsivät yhtiön omat kartat, jotka monien muualla kuin Pohjois-Amerikassa asuvien kannalta olivat selkeä askel taaksepäin.
Nyt yhteisöpalveluissa ja foorumeilla puhutaan iPhone 5:n takakuoresta, joka kerää naarmuja herkästi. Osa käyttäjistä on raportoinut puhelimen olleen naarmuuntunut jo heti pakkauksesta otettaessa. Twitterissä on otettu käyttöön jopa naarmuihin viittaava #Scuffgate-tagi aiemman Antennagate-tapauksen hengessä.
Apple päätyi vaihtamaan edellisten iPhone-mallien tyylikkään mutta hauraan lasisen takakannen anodisoituun alumiiniin, joka muun muassa auttaa keventämään ja ohentamaan puhelinta. Anodisoitu alumiinipinta ei kuitenkaan ole erityisen kestävä, vaan etenkin mustassa mallissa väkisinkin käytön yhteydessä syntyvät naarmut erottuvat selvästi.
Käytön myötä syntyvät naarmut ovat sinänsä ongelma myös muissa puhelimissa, mutta vakavampi ongelma on puhelinten jo valmiiksi naarmuuntunut pinta. Useiden Applen tukisivulle lähetettyjen viestien mukaan puhelimissa on ollut pienehköjä, mutta selkeitä lohkeamia alumiinin pinnoitteessa. Ongelma tuntuisi koskettavan niin mustia kuin valkoisiakin malleja, mutta virheet näkyvät helpommin mustassa. Kuvien perusteella herkimmin väri lohkeilee puhelimen reunoista.
Apple ei ole kommentoinut naarmuuntuneita puhelimia, mutta Applen tukisivustolle viestin lähettänyt käyttäjä kertoo Applen huoltohenkilön kuvailleen ongelmaa laajalti levinneeksi. Käyttäjäraporttien mukaan naarmuuntuneita iPhone 5 -puhelimia on ostettu niin Yhdysvalloissa, Euroopassa kuin Aasiassakin, eli ongelma ei vaikuttaisi paikalliselta.
iFixit sivusto testasi uuden alumiinipinnoitteen kestävyyttä kun puhelinta käsittelee raskaalla avainnipulla varustettu kaksivuotias. Rankan testin jälkeen käy selväksi, että jopa vanhempien iPhone-mallien lasinen pinta kestää käsittelyn paremmin.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.