Internetin mobiilikäyttö muuttaa mainontaa

Janne Häyrynen
25. syyskuuta, 2012 14:23

CNN uutisoi, että mainosala on muutosten keskellä, kun netinkäyttäjät siirtyvät työpöydän äärestä mobiilien laitteiden pariin. Stream-tapahtumassa esitettiin mielipiteitä siitä, miten pieni näyttö tuo haasteita mainonnalle. Se ei ehkä tapa mobiilimainosalaa, mutta tuo mukanaan vaikeita haasteita.
Koko markkinointi- ja mainosala joutuvat muuntautumaan mobiilimarkkinoiden kasvaessa. Ihmiset tuijottavat mobiililaitteitaan taukoamatta ja luulisi, että tämä media olisi mainostajan unelma. Silti strategian tulisi muuttua lisäarvon kuvaamisen sijaan lisäarvon tarjoamiseen. Esimerkiksi sovelluksen muodossa, joka antaisi lisäarvoa varsinaiselle tuotteelle, persoonattoman mainosbannerin sijaan.
WPP-markkinointiyhtiön Stream-tapahtuman vapaamuotoisemmassa keskusteluosuudessa Kreikan Marathonissa oli paikalla noin 400 kutsuvierasta yritysmaailman ja markkinointialan johtoportaasta.
Facebook on yksi suosituimmista internet-palveluista, joita käytetään mobiililaitteilla. Markkinoijien tie
on siellä kuitenkin kivinen. WPP:n pitkäaikainen toimitusjohtaja Sir Martin Sorrell joutui kohauttamaan olkapäitään, kun kysyttiin Facebookin mobiilimarkkinoinnin onnistumisesta. Hän kertoi, ettei tiedä vastausta, kuinka pieninäyttöisten laitteiden mainonta tulisi toteuttaa, ja jatkoi, että mobiilimarkkinat eivät muuta markkinointialan kokoa merkittävästi.

Lue myös nämä
Tägit
Internet mainonta
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.