Google ei lupaa omia karttojaan Apple-käyttäjille

Teemu Laitila
26. syyskuuta, 2012 13:31

Google ei aio tuputtaa omia karttojaan Applen iOS-järjestelmään perustuville laitteille, kertoo yhtiön johtokunnan puheenjohtaja Eric Schmidt. Apple luopui Googlen tarjoamista kartoista uusimman käyttöjärjestelmäversionsa myötä. Päätös on herättänyt laajaa kritiikkiä, sillä Applen kartat eivät pärjää ominaisuuksissa Googlen pitkään markkinoilla olleelle palvelulle.
Reutersille puhunut Eric Schmidt ei olisi pannut pahakseen, jos Apple olisi pitäytynyt Googlen kartoissa. "Mielestämme olisi ollut parempi, jos Apple olisi pitänyt meidän karttamme. Mutta se ei ole minun päätökseni", Schmidt kommentoi. "Mitä me voisimme tehdä, pakottaa heidät olemaan eri mieltä? Se on heidän oma ratkaisunsa", selittää Schmidt Reutersin mukaan.
Netissä on spekuloitu sillä, aikooko Google tuoda omat karttansa Applen sovelluskauppaan. Schmidt kertoo Reutersille, että huolimatta yhtiöiden välisestä jatkuvasta keskustelusta, Google ei ole yrittänyt painostaa Applea kartta-asiassa, vaan Applen on itse tehtävä päätös Googlen karttojen hyväksymisestä sovelluskauppaan.
Vaikka Google ja Apple tekivät läheistä yhteistyötä vielä alkuperäisen iPhonen julkaisun yhteydessä, Googlen Android-järjestelmän nouseminen selkeään markkinajohtajan asemaan sekä lukuisat Applen ja Android-valmistajien välillä käydyt oikeustaistelut ovat tulehduttaneet yhtiöiden välit. Googlella on nähty kaksi vaihtoehtoa suhtautumisessaan Applen karttaongelmiin. Yhtiö voi joko rientää käyttäjien avuksi tarjoamalla omia karttojaan Applen kritiikkiä saaneen toteutuksen tilalle tai jäädä kokonaan sivuun seuraamaan Applen painiskelua karttaongelmiensa kanssa. Schmidtin kommenttien perusteella Google tuntuu valinneen jälkimmäisen lähestymistavan sysäämällä vastuun karttapäätöksistä kokonaan Applen harteille.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Google Maps
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.