Tutkimus: iOS 6 sai käyttäjätyytyväisyyden laskuun

Teemu Laitila
26. syyskuuta, 2012 18:12

Applen uusin iPhone-malli on saanut järjestään hyviä arvioita, mutta sen yhteydessä julkaistu uusi versio iOS-järjestelmästä ei ole saanut yhtä hyvää vastaanottoa. Suurimpana ongelmana on nähty Applen oma karttapalvelu, joka ei ominaisuuksiensa puolesta pärjää aiemmin käytössä olleelle Googlen palvelulle.
Nyt On Device -tutkimusyhtiön viimeisimmän tuloksen mukaan Applen iPhone-käyttäjien käyttäjätyytyväisyysluvut vaikuttaisivat jopa laskeneen uuden version myötä. Vaikka lasku tuloksissa on suhteellisen pieni (7,75 ja 7,65), jo nousun puutetta pidetään merkittävänä. "Tutkimuksissamme on aina näkynyt käyttäjätyytyväisyyden parantuminen kun käyttäjät päivittävät mobiililaitteidensa käyttöjärjestelmiä", kertoo On Devicen toimitusjohtaja Alistair Hill Techcrunchille. Erityisesti iOS 4 -järjestelmästä iOS 5 -järjestelmään siirryttäessä käyttäjätyytyväisyys ponnahti ylöspäin, mikä tekee uusimmista tuloksista entistä merkittävämpiä.
Vaikka muutos vaikuttaisi Applen omassa mittakaavassa suurelta muutokselta, muihin järjestelmiin verrattuna Apple on käyttäjätyytyväisyyslukemissa edelleen omassa luokassaan, eli varsinaisesti Applen alkavasta tuhosta ei vielä ole kysymys.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS 6
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.