Nokia paljasti Lumioiden hinnat Saksassa: 649 ja 499 euroa

Teemu Laitila
27. syyskuuta, 2012 13:49

Nokian syyskuun alussa tapahtunut uusien Lumia-mallien lanseeraus sai lehdistön epäilemään, että yhtiö on palannut vanhoihin pahoihin tapoihinsa, kun uutuuspuhelinten hinnoista tai saatavuudesta ei suostuttu antamaan virallisia lausuntoja. Nyt vaikuttaisi kuitenkin siltä, että Nokia saa uudet Lumiat kauppoihin ajallaan, kun yhtiö on julkaissut viralliset hinta- ja saatavuustiedot ainakin Saksassa, Italiassa ja Venäjällä.
Nokia ei edelleenkään kerro tarkkaa julkaisupäivää, mutta yhtiö lupaa ainakin saksalaiskuluttajien saavan uudet Lumiat käsiinsä marraskuun aikana. Saksassa Nokian lippulaivan Lumia 920:n suositeltu jälleenmyyntihinta verojen jälkeen on 649 euroa. Nokian uuden strategian mukaan Lumia-malliston lippulaiva tulee myyntiin vain yhdelle operaattorille, joka Saksassa on Vodafone. Lumia-sarjan halvempi malli Lumia 820 saapuu myös kahden muun operaattorin valikoimaan. Sen hinta on 499 euroa verojen jälkeen.
Saksan lisäksi ennakkotilaus on alkanut virallisesti myös Italiassa, jossa Lumia 920:n hinta on 599 euroa. Lumia 820 on myös 499 euron hintainen myös Italiassa ja laitteiden luvataan saapuvan marraskuun aikana.
Vaikka Nokia ei ole vielä julkaissut uusien Lumioiden virallisia hintoja Suomen osalta, hintataso tuskin heittää kovin paljon muualla Euroopassa nähdystä tasosta. Lumioiden eurooppalainen hintataso ei myöskään ole varsinainen yllätys, vaan puhelinten hinnat noudattelevat paljolti yleistä tasoa. Silti esimerkiksi HTC:n Windows Phone -lippulaivan 8X:n hinta tulee epävirallisten tietojen mukaan olemaan noin 550 euroa.
Nokian tiedotteessa kerrotaan, että Lumia 920 saapuu ainakin Saksassa myyntiin keltaisena, punaisena, valkoisena ja mustana. Lumia 820:n värivalikoima on punainen, keltainen, valkoinen ja musta, joskin laite sisältää mahdollisuuden myös kuorten vaihtamiseen. Poissaolollaan loistaa edelleen aiemmista Lumia-malleista suosittu syaanin värinen malli, jonka on epäilty saapuvan myöhemmin jonkin operaattorin tarjontaan yksinoikeudella.
Molemmat Lumiat tukevat neljää eri LTE-taajuutta (800, 900, 1800, 2100 ja 2600 MHz), eli laitteiden pitäisi tulla myyntiin LTE-yhteyksillä myös Suomessa, mikäli operaattorit niin päättävät.
Päivitys 13:59: Nokia on julkaissut virallisen hinnoittelun myös Tanskan osalta. Tanskalaiset joutuvat maksamaan Lumia 920:stä 4900 paikallista kruunua eli 657 euroa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.