Nokia vaarallisilla vesillä Lumia 920:n hinnoittelun kanssa

Manu Pitkänen
27. syyskuuta, 2012 19:26

Nokia on paljastanut uuden sukupolven Lumioiden hintatiedot. Ennakkoarvioissa esimerkiksi Lumia 920:n suositushintaa on pidetty aivan liian korkeana.
Reutersin jutussa Lumia 920:n hintoja eri Euroopan maissa on verrattun Samsungin Galaxy S III:een, minkä perusteella nokialainen maksaa suunnilleen 25 prosenttia enemmän kuin sen korealainen kilpailija. Analyytikot ovat arvioineet hinnoittelupolitiikkaa uhkapeliksi, sillä siinä ei ole pienintäkään merkkiä markkinaosuuksien aggressiivisesta tavoittelusta.
Lumia 920:n heikkoudeksi voidaan lukea Windows Phone -alusta, joka on toistaiseksi kovin tuntematon asiakkaiden keskuudessa. Alhaisimmilla hinnoilla uusia asiakkaita olisi ollut helpompi tavoitella. Nyt asiakkaat saattavat tukeutua mieluummin edullisempaan puhelimeen, josta löytyy tuttu ja turvallinen Android. Suomeksi sanottuna Galaxy S III:een. Analyytikko Nick Dillonin mielestä puhelimet eroavat raudan puolesta varsin vähän toisistaan.
Esimerkiksi Saksassa Galaxy S III maksaa noin 530 euroa, kun Lumia 920:n hinta on 649 euroa. Italiassa ero S3:n hyväksi on 69 euroa ja Ruotsissa ero on noin 140 euroa.
EDIT: Todennäköisesti jälleenmyyntihinta uusilla Lumia-puhelimilla on totuttuun tapaan useita kymmeniä euroja pienempi kuin ennakkotilaushinta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Samsung Galaxy -sarja Windows Phone Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.