Samsung haluaa nousta Applen veroiseksi digitaalisen sisällön jakelijaksi

Manu Pitkänen
27. syyskuuta, 2012 19:00

Samsung on muutamaan otteeseen terävöittänyt julkisissa kommenteissa sitä, että yhtiön pitää panostaa entistä enemmän ohjelmistopuolelle. Tämä on tuntuu varsin luonnolliselta, sillä yhtiöllä on jo vahva-asema kulutuselektroniikassa ja niiden komponenttien tuotannossa.
Reutersin tietojen mukaan korealainen konglomeraatti haluaakin nousta Applen, Googlen ja Amazonin veroiseksi toimijaksi digitaalisen sisällön jakelussa. Uutistoimiston sisäpiirilähteiden mukaan tätä strategiaa lähdetään toteuttamaan tarvittaessa yritysostoin. Tähän mennessä Samsung on pyrkinyt omien ohjelmistojen avulla vauhdittamaan elektroniikan myyntiä, ei tekemään rahaa softalla. Ajattelutavassa tullaan kuitenkin tekemään muutos -- ja on jo tehtykin.
Samsung liittynee sisältösotaan musiikkibisneksen kautta. Yhtiö osti jo aiemmin mSpot-nimisen palvelun ja on rakentanut kiitostakin saaneen Music Hub -palvelun. Alaa on mielenkiintoista seurata, sillä esimerkiksi Applen on huhuttu perustavan oman internetradion. Kilpailu on kiristymässä joka rintamalla.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.