iPhone 5:ssä kameraongelma - "Älkää kuvatko kirkasta valoa"

Valtteri Ahonen
2. lokakuuta, 2012 14:05

Applen viimeisimmässä iPhonessa on monien käyttäjien mukaan ollut ongelmia kirkkaan valon kuvaamisessa. Mashablen tekemässä testissä puhelimella otetuissa kuvissa näkyi violettia hohdetta, mutta tulokset olivat hieman epäselviä. Nyt Gizmodo kertoo Applen vastanneen valituksiin.
Asiakas teki Applelle kamerasta valituksen ja esimerkkikuvia tutkivat myös yhtiön insinöörit. Lopulta valitukseen vastattiin, että violetti hehku on iPhonen kameralle normaalia käytöstä ja se syntyy liian kirkkaasta valosta. Korjauksena ongelmaan ehdotettiin kirkkaan valon kuvaamisen välttämistä.
Mashablen testikuvissa samainen efekti onnistuttiin luomaan myös iPhone 4S:llä. Edellisen mallin kohdalla asia ei tuntunut kuitenkaan muodostuvan puhelimen hankkineilla ongelmaksi, toisin kuin nyt.
Joitain netissä pyöriviä kuvia katsellessa tulee myös ihmetelleeksi, mikä Applen mielestä on kirkasta valoa. Monissa kuvissa on selkeästi kuvattu aurinkoa tai kameraan kohdistettua lamppua, mutta toisissa taas valon määrä vaikuttaa ainakin maallikon silmään olevan sopivissa rajoissa, eikä kuvissa ole hälyttävän kirkkaita kohteita.

Lue myös nämä
Tägit
Apple kamera Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.