Apple hankki lisää biometriseen tunnistukseen liittyvää tekniikkaa

Manu Pitkänen
3. lokakuuta, 2012 19:05

Teknologiayhtiö Apple on lisensoinut australialaiselta Microlatchiltä sormenjäljen tunnistamiseen käytettävää teknologiaa. Asiasta kertoi The Australian.
Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Apple hankkii biometriseen tunnistukseen liittyvää teknologiaa. Viime kesänä IT-jätti osti itselleen AuthenTecin, jonka Smart Sensor -sormenjälkilukijaa käytetään jo nyt muutamissa markkinoilla olevissa laitteissa. Apple ei ole vielä ehtinyt hyödyntää yhtiön tekniikkaa omissa tuotteissa.
Applen ja Microlatchin välisestä sopimuksesta ei tiedetä paljoakaan, mutta australialaisyhtiön hallussa on ainakin sormenjäljen tunnistukseen liittyvä patentti, jonka avulla voidaan luoda pankkien kriteerit täyttävä tunnistautumisjärjestelmä.
Huhujen mukaan Apple käyttäisi edellä mainittujen yhtiöiden tekniikoilla oman "iWallet-mobiililompakon" rakentamiseen. Mobiilimaksamisessa laajasti käytettävän NFC-lähilukutekniikkan käyttöön oton kanssa Apple ei ole pitänyt kiirettä. Yhtenä syynä on pidetty tekniikan tuoreutta, minkä takia sen turvallisuuden tasoa ei ole vielä testattu käytännössä kunnolla.

Lue myös nämä
Tägit
Apple
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.