Nokia Lumia 920 myyntin vain yhdelle operaattorille Yhdysvalloissa

Valtteri Ahonen
4. lokakuuta, 2012 20:03

Nokia on solminut toistamiseen yksinoikeussopimuksen Yhdysvaltalaisen AT&T-operaattorin kanssa. Näin ollen odotettu lippulaivamalli Lumia 920 tulee myyntiin vain yhdelle operaattorille yhdellä maailman suurimmista älypuhelinmarkkinoista.
Nokian valitsemaa strategiaa on ehditty jo moittia. Kilpailijat Apple ja Samsung ovat molemmat liikkeellä useamman operaattorin taktiikalla. Yksinoikeuden antaminen yhdelle operaattorille rajoittaa merkittävästi potentiaalista asiakaskantaa. Voi myös kysyä, kuinka paljon kilpailevat operaattorit jaksavat mainostaa halvempaa Lumia 820 -malliakaan, kun heillä ei ole myynnissä kaikkein kirkkainta tähteä.
Hyviäkin puolia Nokian tekemässä sopimuksessa tietysti on. AT&T sijoittaa Lumian markkinointiin merkittävästi enemmän resursseja nyt kun muilla operaattoreilla ei ole samaa laitetta myynnissä. Myös Lumia 900 myytiin (aluksi) vain AT&T:llä, ja sen tulosta pidettiin ehkäpä maltillisena menestyksenä. Jotkut tietysti myös pettyivät ensimmäisen lumiasukupolven suoritukseen. Nyt myyntiin on kuitenkin tulossa innovatiivisempi ja kilpailukykyisempi laite, joten kaikki on mahdollista.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia AT&T Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.