Nokia Xpress pilviselain nopeuttaa Lumioiden netinkäyttöä

Teemu Laitila
4. lokakuuta, 2012 12:20

Nokia on julkaissut Lumia-sarjan puhelimille tarkoitetun selainsovelluksen, joka vähentää datankäyttöä pakkaamalla nettisivut pienempään tilaan pilvipalvelussa. Sivujen pakkaamisen lisäksi Nokia Xpress muotoilee sivujen sisällön helpommin pieneltä ruudulta luettavaksi sekä tallentaa sisältöjä luettavaksi myöhemmin ilman nettiyhteyttä.
Nokia Xpress on tuttu jo yhtiön halvemman hintaluokan puhelimista, mutta sen ominaisuuksista voi olla hyötyä myös Windows Phone -käyttäjille. Nettisivujen pakkaaminen siirrettävän datamäärän vähentämiseksi ei ole uusi idea, eikä rajoittamattomien dataliittymien Suomessa pakkaamisella saavuteta samoja hyötyjä kuin niissaä maissa, joissa datarajojen ylittäminen käy raskaaksi lompakolle. Silti pakkaaminen saattaa tarjota avun hitaan yhteyden tapauksessa ja lisäksi Nokia Xpress yhdistää selaimeen joukon muista sovelluksista tuttuja hyödyllisiä ominaisuuksia.
Selaimen avulla puhelimeen voi tallentaa nettisivuja myöhempää käyttöä varten ja myös videot voi tallentaa Microsoftin Skydrive-palveluun. Sivustojen tarjoamia syötteitä voi tallentaa selaimeen, joka esittää sivut muotoiltuna sanomalehtimäiseen ulkoasuun, jossa sivua voi vaihtaa pyyhkäisemällä. Selaimen hakutoiminnoilla voi hakea yksittäisiin sanoihin liittyvää tietoa ja taustalla pyörivä pilvipalvelin tarjoaa mahdollisuuden kääntää sivun sisällön automaattisesti halutulle kielelle.
Nokia Xpress on vielä beta-asteella ja sen vuoksi selaimen voi ladata koekäyttöön vain Nokian Betalabs-sivustolta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia Lumia Nokia Xpress
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.