Nokia paljasti syaanin Lumia 920:n -- ainakin yhdelle operaattorille

Teemu Laitila
5. lokakuuta, 2012 10:51

Nokian uusien Lumia-puhelinten alkuperäinen julkaisu jätti ilmaan ison kysymyksen siitä, mihin oli jäänyt aiempien Lumioiden ja N9:n suosittu syaanin värinen versio. Nokian epäiltiin pimittävän hittiväriä julkaistavaksi myöhemmin ja annettavaksi tietyille operaattorikumppaneille myytäväksi yksinoikeudella. Arviot kävivät toteen, kun yhdysvaltalaisoperaattori AT&T ilmoitti ottavansa syaanin Lumia 920 -mallin valikoimiinsa.
AT&T:n myymä syaani versio on ensimmäinen julkisuuteen ilmestynyt tieto hittiväristä, eikä sen myynnistä ole ainakaan vielä tehty ilmoituksia muissa maissa. Esimerkiksi Saksassa Lumia 920 tulee yksinoikeudella Vodafonen valikoimaan, mutta värivaihtoehdoiksi on kerrottu alustavasti vain keltainen, punainen, valkoinen ja musta.
Nokia ei ole Suomessa paljastanut edes uusien Lumia-mallien virallisia myyntihintoja, saati sitten uusia värivaihtoehtoja. Yksinoikeuspuhelimeksi varatun Lumia 920:n ja erityisesti syaanin mallin kohtalo on siis vielä Suomessa auki. Suomessa operaattoreiden yksinoikeudella myymät lippulaivamallit eivät (onneksi) ole yleinen käytäntö, joten nähtäväksi jää miten Nokia tuleee laitteen myynnin Suomessa hoitamaan.
The Vergen mukaan syaani versio on muista väreistä poiketen säästynyt kiiltävältä pintakäsittelyltä, mikä saattaa ilahduttaa kiiltäväpintaisia sormenjälkimagneetteja vältteleviä käyttäjiä.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.