IS: Uusi iPhone-malli näkyy piikkinä vakuutusyhtiöiden tilastoissa

Valtteri Ahonen
8. lokakuuta, 2012 14:27

Vakuutusyhtiöt Ruotsissa ovat huomanneet uusien iPhone-mallien lisäävään edellisten mallien varkauksia selvästi. Suomessa saa vakuutuksia myös puhelimen rikkoutumisen varalta, joten täällä puhelimet alkavat uuden tullessa hajoilla.
"Meillä on samansuuntaisia havaintoja aiempien mallinvaihdosten ajoilta. Ilmiö liittyy nimenomaan iPhoneihin ja iPadeihin", kertoo korvauspäällikkö Mikko Vaitomaa If-vakuutusyhtiöstä Ilta-Sanomille. Tekaistuiksi epäiltyjen ilmoitusten syyt ovat samoja kuin aidoissakin vakuutusilmoituksissa: puhelin putoaa taskusta, kolahtaa johonkin tai esimerkiksi putoaa veteen.
Ruotsissa ilmiötä on pidetty niin vakavana, että se on saanut vakuutusyhtiöt tiukentamaan linjaansa. Naapurimaassa asiakkaan on ilmoitusta tehdessään annettava operaattorille puhelimen ID-numero, jonka perusteella kännykkä voidaan sulkea. Näin ollen sitä ei voi myydä eteenpäin.
Suomessa ainakaan If ei ole toistaiseksi reagoinut samalla tavalla. Vaitomaa kuitenkin pitää ideaa käyttökelpoisena vaihtoehtona.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone vakuutus Apple iPad
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.