Yhdysvallat: ZTE ja Huawei ovat epäluotettavia

Manu Pitkänen
8. lokakuuta, 2012 19:51

Yhdysvaltain hallinnon teettämän raportin mukaan kiinalaiset älypuhelinvalmistajat, ZTE ja Huawei, ovat läpeensä pahoja. Yhtiöiden taustoja ei tunneta, eivätkä ne suostu yhteistyöhön Yhdysvaltojen kanssa. Raportissa todetaan, että on syytä uskoa yhtiöiden syyllistyneen korruptioon ja tekijänoikeusrikoksiin.
Raportin tehneen työryhmän puheenjohtajan, Mike Rogersin, mielestä yhdysvaltalaisten tulisi pysytellä yhtiöiden valmistamista tuotteista mahdollisimman kaukana ja harkitsevan kilpailijoiden puhelimien hankkimista. Huawei vastasi jo aiemmin protektionistiselta vaikuttaan lausuntoon, että yhtiö tulisi ottaa ennemmin mahdollisuutena kuin uhkana. Se on laajentamassa toimintojaan, mikä saattaisi tietää työpaikkoja myös Yhdysvaltoihin.
ZTE ja Huawei eivät niele kovia väitteitä pureksimatta. Yhtiöiden mielestä 11-kuukautisen seurannan tuloksena luodun raportin väittämät ovat perusteettomia. ZTE:n mielestä on epäreilua, että tarkasteluun otettiin kiinalaiset matkapuhelinyhtiöt. Länsimaiset valmistajat jätettiin ulkopuolelle.

Lue myös nämä
Tägit
Yhdysvallat Huawei ZTE
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.