Asus julkaisi PadFone 2:n -- "maailman nopein älypuhelin"

Teemu Laitila
16. lokakuuta, 2012 13:38

Asus on julkaissut PadFone 2 -puhelimen peräti kahdella eri mantereella järjestetyn esittelytilaisuuden voimin. PadFone 2 parantaa puhelimen ominaisuuksia edeltäjäänsä verrattuna käytännössä kaikilla osa-alueilla. Asuksen toimitusjohtaja Johnny Shih kehuskeli yhtiön tuoreinta tuotosta maailman nopeimmaksi älypuhelimeksi.
PadFone 2 kasvattaa puhelimen ruudun koon 4,7 tuumaan ja IPS-paneeliin perustuvan näytön tarkkuus on 720p ja enimmäiskirkkaus 600 nits. Sonyn valmistama takaa valaistu kuvakenno tallentaa kuvia 13 megapikselin tarkkuudella.
Prosessoriosastoltaan PadFone 2 on yksi nopeimmista (ellei jopa nopein) älypuhelimista tällä hetkellä. Androidia vauhdittaa neliytiminen 1,5 GHz:n taajuudella toimiva Snapdragon S4 Pro -prosessori sekä Adreno 320 näytönohjain. Prosessoripäivitys tuo mukanaan myös LTE-yhteydet ja GLONASS- sekä GPS-paikannuksen. Akun kapasiteetti on kasvanut 2140 mAh:n. Asuksen mukaan laite saapuu markkinoille Android 4.0.4 -järjestemällä varustettuna, mutta Jelly Bean -päivityksen luvataan saapuvan pikaisesti.


Jos PadFone-kombon puhelinosuuden spekseissä ei juuri löydy valitettavaa, niin tablettitelakan päivitykset ovat jääneet vaatimattomammiksi. Telakkaa on saatu ohennettu edeltäjäänsä verrattuna, mutta samalla myös akun kapasiteetti on pienentynyt. Puhelin ei uudessa versiossa piiloudu enää kannen taakse vaan se jää selvästi näkyviin tabletin takakannessa. Merkittävin puute telakassa on näytön resoluutio, joka on edelleen 1280x800 pikseliä eli ei juuri isompi kuin pelkässä puhelimessa. Neliytimisessä prosessorissa riittäisi tehoa myös isomman resoluution ajamiseen ja telakan 10,1 tuuman ruutu tulisi paremmin käyttöön isommalla resoluutiolla. Jos tabletin ruutu ei riitä kuvien tai videon katseluun, kuvan saa myös television ruudulle Asuksen oman MHL-tekniikkaa tukevan 13-pinnisen telakointiliitännän kautta.
Asus lupaa uuden PadFonen myyntiin vielä tämän vuoden puolella. Euroopassa 32 gigatavun muistilla varustettu versio on hinnoiteltu 799 euroon (sisältäen telakan) ja 64 gigatavun versio on 899 euroa.

Lue myös nämä
Tägit
Asus Android Asus PadFone 2
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.