Nokia myi vain 2,9 miljoonaa Lumiaa kolmannella neljänneksellä

Valtteri Ahonen
18. lokakuuta, 2012 13:50

Nokia on julkistanut tuloskatsauksensa vuoden kolmannelta neljännekseltä. Siitä selviää, että yhtiön suunta tuottavuudessa on oikea, sillä tappiota tuli kosolti vähemmän kuin alkuvuonna. Lumioiden myynti on kuitenkin ollut pettymys.
Lumioita myytiin katsausajalla vain 2,9 miljoonaa kappaletta, mikä on selkeästi vähemmän kuin kilpailijat ovat onnistuneet myymään omia tuotteitaan. Nokian älypuhelinmyyntiä varjostivat Windows Phone 8 -laitteiden julkistukset, sekä edelleen jonkin verran murrosvaihe siirtymässä Symbianista Windows Phoneen. Viimeisellä neljänneksellä myynnin voidaan ehkä odottaa nousevan, kun tuoreet mallit pääsevät markkinoille.
Tappiota yhtiö teki edelleen, mutta kuitenkin "vain" 576 miljoonaa euroa. Takkiin tullut summa vastaa kahdeksaa prosenttia yhtiön vuosineljänneksen liikevaihdosta (7,24 miljardia euroa). Se on paljon vähemmän kuin esimerkiksi kolmena aiempana neljänneksenä. Edellisellä neljänneksellä tappiota kirjattiin 826 miljoonaa euroa.
Kokonaisuutena Nokia myi laitteita lähes 83 miljoonaa kappaletta. Myynnistä suurin osa tuli niin sanotuista peruspuhelimista, jotka Nokia kokee edelleen vahvaksi alakseen. Esimerkiksi Asha-puhelimet ovat menneet kaupaksi hyvin - niitä myytiin 6,5 miljoonaa kappaletta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Windows Phone Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.