Applen karttasotku johti ohjelmistojohtajan potkuihin

Teemu Laitila
30. lokakuuta, 2012 15:48

Apple on antanut potkut yhtiön paljon kritiikkiä saaneen karttaohjelmiston kehityksestä vastanneelle johtajajalleen. Yleisen käsityksen mukaan Scott Forstall ei ollut alunperinkään kollegoidensa suosiossa, mutta eri lähteiden mukaan viimeinen pisara oli Forstallin kieltäytyminen Applen virallisen anteeksipyynnön allekirjoituksesta.
The Verge ja New York Times raportoivat, että Forstall vähätteli karttojen saamaa kritiikkiä ja hänen tapnaan kerrotaan olleen yleisemminkin vältellä vastuuta ongelmista. Forstallin kieltäydyttyä allekirjoittamasta anteeksipyyntöä epäonnistuneesta karttajulkaisusta, allekirjoittajaksi päätyi yhtiön toimitusjohtaja Tim Cook. Forstallia on kuvattu hankalaksi työtoveriksi ja The Verge kertoo, että vihollisuudet yhtiön sisällä olivat ehtineet pisteeseen, jossa esimerkiksi Applen muotoilusta vastaava Jony Ive ei suostunut osallistumaan samoihin palavereihin Forstallin kanssa.
Forstallin lisäksi Applelta lähtee yhtiön jälleenmyynnistä vastannut johtaja John Browett. Browettin eroon ei kerrottu tarkempia syitä. Kumpikaan yhtiöstä lähteneistä johtajista ei ole kommentoinut eroaan.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple Maps
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.