Uusi Nokia 109 on halpa peruspuhelin netinkäyttöön

Teemu Laitila
1. marraskuuta, 2012 14:44

Viimeaikaisesta Lumia-hypestä huolimatta Nokia julkaisee edelleen myös halpoja peruspuhelimia, jotka ovat osa yhtiön seuraavan miljardin internetkäyttäjän luomiseen tähtäävää strategiaa. Viimeisin tulokas halpojen nettiselaimella varustettujen peruspuhelinten sarjaan on Nokia 109.
Perinteistä muotoilua noudattava Nokia 109 sisältää 1,8 tuuman kokoisen ruudun, jonka resoluutio on 128x160 pikseliä. Puhelin tukee GSM/EDGE-yhteyksiä, siitä löytyy FM-radio ja muistia voi laajentaa microSD-kortilla.
Puhelin perustuu Series 40 -käyttöjärjestelmään ja nettiselaimena toimii Nokian oma Xpress-selain. Selain on suunniteltu toimimaan nimenomaan pienillä ruuduilla ja hitaillakin yhteksillä, missä auttaa palvelinpäässä tapahtuva datan pakkaus. Sosiaalinen media on tarjolla Facebookin ja Twitterin muodossa ja pikaviestintä hoituu erikseen ladattavalla eBuddy-sovelluksella.
Koska laite on suunnattu erityisesti kehittyville markkinoille ja puhelimen perustoimintoja kaipaaville, joille akkukesto on tärkeä ominaisuus, Nokia 109:n akun luvataan kestävän lepotilassa 33 päivän ajan. Puheaikaa on luvassa 7,5 tunnin edestä.
Puhelin luvataan markkinoille Euroopassa ja Aasiassa tämän neljänneksen aikana. Myyntihinta ennen veroja on 42 dollaria eli runsaat 32 euroa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia 109
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.