Apple: Motorolan patentit dollarin arvoisia

Valtteri Ahonen
2. marraskuuta, 2012 13:54

Apple ja Motorola ovat asettumassa vastakkain sopimusneuvotteluissa, joissa tulisi päättää Applen Motorolalle tämän patenttien käytöstä maksamien korvausten suuruus. Asiasta kertoi Foss Patents.
Apple itse on ilmoittanut etukäteen ehdottavansa yhden dollarin korvausta per myyty iPhone. Korvaus kuulostaa äkkiseltään pieneltä monen sadan euron arvoisesta laitteesta, mutta ottaen huomioon Applen käsittämättömän suuret myyntimäärä, kertyy Motorolan kirstuun dollarinkin kappalekorvauksella sievoinen summa.
Tarkalleen ottaen Apple on sanonut suostuvansa oikeuden asettamaan niin sanottuun FRAND-korvaukseen (Fair, Reasonable, and Non-Discriminatory), mikäli sen suuruus on tasan tai vähemmän kuin yksi dollari per myyty laite. Mikäli suurempaa korvausta vaaditaan, aikoo Apple riitauttaa päätöksen.
Omenayhtiön uskotaan saavan tahtonsa läpi ilman suurempia komplikaatioita, sillä Motorolan asettamaa yhtä asiantuntijatodistajaa pidetään riittämättömänä kääntämään asiasta päättävien päitä. Applen käyttämät Motorolan patentit liittyvät matkapuhelinverkkoihin ja langattomiin yhteyksiin.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Motorola patentti Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.