WSJ: Microsoftin omaa puhelinta testataan jo

Teemu Laitila
2. marraskuuta, 2012 12:24

Pitkään huhuttu Microsoftin oma puhelin on ehtinyt jo testausvaiheeseen, raportoi Wall Street Journal. Lehti pitää Microsoftin puhelinsuunnitelmia merkkinä siitä, että yhtiö tavoittelee yhä enemmän Applen kaltaista liiketoimintamallia sekä sovellusten että laitteiden valmistajana.
Microsoftin suunnitelmat oman puhelimen rakentamisesta eivät ole enää varsinainen yllätys, sillä yhtiön toimitusjohtaja Steve Ballmer kertoi jo aiemmin BBC:lle, että lisää laitteita on todennäköisesti luvassa. Microsoft suhtautuu laitteisiinsa samalla tavalla kuin Google Nexus-sarjaan: niiden on tarkoitus nostaa rimaa koko ekosysteemissä ja toimia inspiraationa muille valmistajille.

Huolimatta avoimesta suhtautumisesta laitevalmistajaksi ryhtymiseen, Microsoftin toimitusjohtaja ei suostunut kommentoimaan puhelinhuhuja virallisesti WSJ:lle. "Olemme tällä hetkellä tyytyväisiä siihen tarjontaan, jolla Nokia, Samsung ja HTC ovat lähteneet joulumarkkinoille", Ballmer kertoo.
WSJ:n aasialaislähteiden mukaan edes Microsoftilla ei olla vielä varmoja tuleeko testauksessa oleva puhelin koskaan näkemään päivänvaloa. Ballmerin aiempien kommenttien perusteella vaikuttaisi siltä, että oma puhelin on Microsoftille varasuunnitelma, joka otetaan käyttöön, jos muiden valmistajien laitteet eivät menesty toivotulla tavalla.

Microsoftin laitevalmistajakumppanit ovat suhtautuneet vaihtelevasti yhtiön omiin laitteisiin. Surface-tabletti on nähty epäreiluna kilpailuna muille Windows-laitteiden valmistajille, mutta toisaalta puhelinpuolella Nokian toimitusjohtaja Steven Elop toivotti aiemmin kaikki mahdolliset toimijat tervetulleiksi myös laitemarkkinoille.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.