DigiExpossa kokeiltua: Samsung Ativ S

Valtteri Ahonen
3. marraskuuta, 2012 15:51

Puhelinvertailu tutustui DigiExpossa muun muassa Samsungin Windows Phone 8 -uutuuteen. Pienempään puhelimeen tottuneen käteen 4,8 tuuman AMOLED-näytöllä varustettu Ativ S tuntui suurelta, mutta ei kuitenkaan liian isolta. Oikeastaan on pakko tunnustaa, että Windows Phone toimii paremmin vähän suuremmalla ruudulla. Esimerkiksi pystyasennossa kirjoittaminen helpottuu huomattavasti näytön koon vähän kasvaessa.
Puhelin oli odotetun keveä ja toimi todella sulavasti. WP8 tuntui hyvin samanlaiselta kuin WP7. Tietysti aloitusnäyttöön tehdyt muutokset ovat todella näkyvä ero, mutta muutoin kaikki oli tuttua.


Kun kysyimme Samsungin esittelijöitä kertomaan laitteen vahvuuksia verrattuna kilpailijoihin, niin saimme vastaukseksi lähinnä muotoilusta löytyviä eroja. Samsung Ativ S on pyöreäkulmaisempi ja ohuempi kuin esimerkiksi Nokian uusi Lumia 920. Suurin valtti on ilmeisesti se, että puhelin sujahtaa taskuun esimerkiksi Lumiaa sulavammin. Yksi hyvä huomio on tietysti rahtusen halvempi hinta.
Samsungin omat sovellukset ovat kutakuinkin samoja tuttuja kuin jo Omnia W:n aikaan. Tarjolla oli Now-uutissovellus, muistiinpanoihin soveltuva MiniDiary, sekä esimerkiksi kuvanmuokkausohjelma Photo Studio. Viimeksi mainitusta löydettyä yhtä typoa lukuun ottamatta sovellukset toimivat hyvin, mutta eivät tuo ehkä yhtä paljon lisäarvoa kuin esimerkiksi Nokian tarjoama ilmainen navigointi.
Loppukaneettina on pakko mainita, että kamera tuntui toimivan todella nopeasti - laukaisun jälkeen kamera tarkensi ripeästi, otti kuvan salaman nopeasti ja heitti sen sivuun galleriaan silmän räpäyksessä.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Windows Phone Samsung ATIV S
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.