Tuomari hylkäsi Applen ja Motorolan riidan - "Oikeudenkäynti olisi merkityksetön"

Teemu Laitila
6. marraskuuta, 2012 15:27

Applen ja Motorolan lisensointikiistaa hoitanut tuomari on hylännyt osapuolten välisen oikeustapauksen toistaiseksi. Tuomarin mukaan kumpikaan osapuoli ei ole onnistunut esittämään vakuuttavia perusteluita, miksi oikeudenkäyntiä pitäisi jatkaa.
Tuomari perustelee päätöstä esimerkiksi sillä, että vaikka kyseessä on kiista maksettavien rahasummien suuruudesta, kumpikaan osapuoli ei ole esittänyt uskottavia arvioita siitä, kuinka paljon väitetyt patenttiloukkaukset ovat maksaneet. Lisäksi tuomari ei näe tarvetta esimerkiksi myyntikieltojen jakelemiselle, jos molemmat ovat halukkaita neuvottelemaan, mutta maksettavista summista ei päästä yksimielisyyteen.
Lisäksi Tuomari kritisoi Applen asennetta oikeuden mahdollisiin päätöksiin. Apple ilmoitti jo etukäteen vievänsä asian seuraaviin oikeusasteisiin, ellei oikeus määrää maksun tasoksi dollaria per puhelin tai sen alle. "Toisin sanoen, jos Apple ei ole tyytyväinen oikeuden päätökseen, se varaa itselleen oikeuden jatkaa jutun käsittelyä muualla". Tuomarin mukaan Applen joustamaton asenne saattaa tehdä koko oikeudenkäynnin pitämisestä merkityksettömän. Tuomarin hylkäyspäätös on vielä väliaikainen ja lopullista lausuntoa odotetaan piakkoin.
Applen ja Motorolan odotetaan kuitenkin valittavan tuomiosta eteenpäin, sillä tuomarin hylkäyspäätös ei tuonut selvyyttä itse kiistaan.
Kiistassa on kyse Motorolan (eli nykyisin Googlen) omistamista WiFi- ja 3G-tekniikkaan liittyvistä patenteista, jotka ovat kuitenkin välttämättömiä standardien noudattamisen kannalta. Välttämättömät patentit on lisensoitava kilpailijalle FRAND-ehdoin eli reiluilla, kohtuullisilla ja tasapuolisilla ehdoilla, mikä jättää kuitenkin varsinaisten korvausten tason avoimeksi. Apple olisi halukas maksamaan Motorolalle enintään dollarin per myyty iPhone-puhelin, kun taas Motorola pitää 2,25 prosenttia iPhonen hinnasta kohtuullisena.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Motorola patentti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.