Apple putosi viiden suurimman joukosta Kiinassa

Valtteri Ahonen
8. marraskuuta, 2012 20:20

Apple on menettänyt selkästi markkina-asemaansa Kiinassa, jossa se nautti vielä alkuvuodesta paljon suuremmasta suosiosta. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Apple oli toiseksi eniten älypuhelimia maassa myynyt valmistaja, mutta kolmannella neljänneksellä se ei mahtunut enää edes TOP 5 -listalle. Asiasta kertoi Computerworld.
Vielä alkukesän mittauksissa Apple oli listan viidentenä, mutta nyt se on pudonnut pois. TOP 5 -listan häntäpäässä ovat paikalliset ZTE ja Huawei. Uutena tulokkaana listalle kolmanneksi on noussut Yulong Computer Telecommunication Scientific, jonka markkina-asemaa vahvistavat sen alle sadan dollarin älypuhelimet.
Toista paikkaa pitää hallussaan juuri maailman suurimmaksi kannettavien tietokoneiden valmistajaksi itseään tituleerannut Lenovo, jolla oli päättyneellä vuosineljänneksellä hallussaan 13 prosenttia markkinoista.
Kärkipaikkaa pitää Samsung, jonka markkinaosuudeksi on Canalysin selvittämissä luvuissa arvioitu 14 prosenttia. Kiinassa myytiin neljänneksen aikana yli 50 miljoonaa älypuhelinta. Maan myynti vastaa yksin noin kolmanneksesta koko maailman älypuhelinmyynnistä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Kiina
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.