Microsoft julkaisi esiversion Skypestä Windows Phone 8 -puhelimille

Teemu Laitila
12. marraskuuta, 2012 11:16

Yksi Windows Phone 8 -järjestelmän julkaisun yhteydessä hehkutetuista ominaisuuksista oli Skype, joka tulee olemaan oleellinen osa puhelinten käyttöjärjestelmää. Skype on tarkoitus integroida järjestelmään sille tasolle, että siitä tulee tasavertainen vaihtoehto normaaleille puheluille.
Nyt Microsoft on julkaissut esiversion Skypen Windows Phone 8 -sovelluksesta. Ensimmäisten käyttökokemusten perusteella sovellus on kattavampi kuin Windows Phone 7.5 -järjestelmän versio. Sovellus pyörii taustalla, puheluiden vastaanottaminen muistuttaa normaaleita puheluita ja sovellus ilmoittaa tapahtumista lukitusruudulla.
Merkittävin konepellin alla tapahtunut muutos on siirtyminen vanhasta P2P-pohjaisuudesta keskitettyyn palvelinjärjestelmään, jonka ansiosta riittää, kun sovellukseen kirjautuu kerran sisään. Ensimmäisen kirjautumisen jälkeen sovellus on valmis vastaanottamaan puheluita, sillä tieto käyttäjän paikallaolosta säilytetään Microsoftin palvelimella eikä itse puhelimessa.
Kyseessä on vasta esiversio, mutta WPCentral-sivuston demon perusteella sovellus vaikuttaisi toimivan jo hyvin. Windows Phone 8 -laitteille sovelluksen voi ladata täältä.

Lue myös nämä
Tägit
Skype Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.