Nexus S ja Motorola Xoom eivät saa enää Android-päivityksiä

Teemu Laitila
14. marraskuuta, 2012 14:37

Samsungin valmistama Nexus-sarjan kolmas puhelin Nexus S ja Motorolan valmistama Android-tablettien ensimmäinen yritys Motorola Xoom eivät saa uusinta Android 4.2 -versiota. Asian vahvisti Googlen Android-kehittäjä Jean-Baptiste Quéru uuden Android-version julkaisun yhteydessä.
Niiden viimeiseksi käyttöjärjestelmäversioksi jää näin ollen nykyinen 4.1.2. Vaikka tuki loppuukin, molempien päivityshistoria on huomattavasti pidempi kuin keskiverto Android-laitteella yleensä ja niiden iästä huolimatta molempien laitteiden käyttöjärjestelmä on tälläkin hetkellä tuoreempi kuin suuressa osassa uudempiakin Android-laitteita.
Nexus S julkaistiin syksyllä 2010 ja se oli ensimmäinen Android 2.3 Gingerbread -järjestelmään perustunut laite. Motorolan Xoom puolestaan julkaistiin tammikuussa 2011 varustettuna lyhytikäiseksi jääneellä 3.0 Honeycomb -järjestelmllä ja se toimi referenssilaitteena ensimmäisille Android-tableteille.
Vaikka Googlen virallinen tuki loppuukin, epävirallisten ROM-tiedostojen kehittäjät tulevat todennäköisesti tukemaan ainakin Nexus-laitetta käyttöjärjestelmäpäivityksillä myös tulevaisuudessa.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Nexus S Motorola Xoom
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.