Nexus 4:n purkaminen paljasti yllätyksen: puhelimessa sittenkin LTE-piiri

Teemu Laitila
18. marraskuuta, 2012 15:56

Googlen ja LG:n yhteistyössä toteuttama Nexus 4 -puhelin on amerikkalaisarvioissa saanut kritiikkiä siitä, että toisin kuin lähes kaikki muut nykyiset huippupuhelimet, se ei tue nopeita LTE-verkkoja. Laitteita purkava iFixit sivusto kuitenkin paljasti, että vaikka LTE ei ole virallisesti tuettu, Nexus 4:n emolevyltä löytyy LTE-piiri.
Nexus 4:n sisuksista löytynyt LTE-piiri on Qualcommin valmistama WTR1605L ja se tukee yhteensä seitsemää eri LTE-taajuutta. Syy käyttämättömän piirin olemassaololle on todennäköisesti se, että Nexus 4 perustuu paljolti LG:n omaan Optimus G -malliin, joka sisältää LTE-tuen. Käytännössä yhtiö on käyttänyt samaa emolevyä, mikä on halvempi vaihtoehto kokonaan uuden suunnittelulle.
Yllättäen löytynyt LTE-piiri on saanut aikaan keskustelua siitä, voisiko sen ottaa käyttöön ohjelmistopäivityksellä. LTE-tukea tuskin kuitenkaan tullaan ikinä Nexus 4:ssä näkemään, sillä vaikka puhelimesta löytyy itse piiri, siitä puuttuu muita toiminnan kannalta oleellisia komponentteja. Android Policen mukaan esimerkiksi antennin LTE-yhteensopivuudesta ei ole takuita ja LTE-signaalin vahvistin puuttuu kokonaan, mikä käytännössä tekee myös piiristä hyödyttömän.


LTE-siru löytyy emolevyltä vasemmasta yläreunasta vihreällä rajattuna. Kuva: iFixit

Lue myös nämä
Tägit
LTE Nexus 4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.