Sony nousi älypuhelimissa kolmanneksi - tilanne paranee vai tilastoharhaa?

Teemu Laitila
26. marraskuuta, 2012 14:19

Sony on uusimpien tietojen mukaan onnistunut kipuamaan kolmanneksi suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi vuoden kolmannen neljänneksen aikana, kertoo Wall Street Journal tutkimusyhtiö IDG:n viimeisimmistä luvuista.
Sony ja sitä edeltänyt Sony Ericsson eivät ole pärjänneet erityisen hyvin älypuhelinmarkkinoilla, mutta antavatko uusimmat luvut toivoa paremmasta? Kolmen kärkeen noususta huolimatta kyseessä on enemmänkin tilastoharha ja yhtiön markkinaosuus on itse asiassa jopa kutistunut hivenen verrattuna vuodentakaiseen tilanteeseen.
Uusi sijoitus kolmen suurimman joukossa johtuu lähinnä siitä, että muilla menee vielä huonommin. Sony nousi viime vuoden kuudennelta sijalta kolmen kärkeen siksi, että HTC, Nokia ja RIM ovat kaikki menettäneet markkinaosuuttaan. Osuuttaan sen sijaan ovat kasvattaneet lähinnä Apple ja Samsung, jotka yhdessä hallitsevat lähes puolta älypuhelinmarkkinoista.
Sonyn nousu kolmannelle sijalle vain 4,8 prosentin markkinaosuudella antaa kuvaa siitä, miten ehdoton kahden jättiläisen ylivoima on älypuhelinmarkkinoilla. Sonyn taakse jäävät HTC 4,7 prosentin osuudella, RIM 4,2 prosentin osuudella sekä Nokia 3,4 prosentin osuudella. Hankalasta tilanteesta kertoo lisäksi se, että puhelinmarkkinoiden kolmanneksi suurimman valmistajan älypuhelinliiketoiminta oli noin 215 miljoonaa euroa tappiollista edellisen tilikauden aikana.
Huolimatta siitä, että älypuhelinmarkkinat kasvavat vauhdilla erityisesti Kiinassa, kasvusta suurin osa tapahtuu älypuhelinten halvimmassa hintaluokassa, jossa valmistajien katteet ovat olemattomat. Tulosta tehdäkseen valmistajan on myytävä premium-luokan älypuhelimia, joissa Applen iPhone ja Samsungin Galaxy S III dominoivat vahvasti.

Lue myös nämä
Tägit
Sony
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.