Elisa: Osa ennakkotilaajista vailla Lumiaa, myymälöissä ei ainuttakaan

Matti Robinson
27. marraskuuta, 2012 13:51

Nokian uuden Windows Phone -puhelimen myynti on ilmeisesti yllättänyt jälleenmyyjiä. Tärkeimmässä asemassa taitavat olla operaattorit, joiden kautta puhelimia ostetaan paitsi kytkysopimuksella niin myös kertamaksulla.
DNA kertoi eilen Tietokoneelle, että Lumia 920:n myynti on ollut todella rajua. Kaikki puhelimet mitä heille on toimitettu viedään käsistä. Sama jatkuu Elisalla, joka omistaa kuluttajaoperaattori Saunalahden.
Elisan henkilöasiakkaiden liittymäliiketoiminnasta vastaava johtaja Henri Korpi kommentoi Puhelinvertailulle, ettei edes kaikkia ennakkotilauksia ole toimitettu vielä. Suurin osa ennakkotilatuista laitteista tosin löysi kuluttajat jo myynninaloituspäivänä.

Saatavuudessa oli aloituksen yhteydessä värikohtaisia eroja aiheuttaen sen, että ihan kaikkia ennakkomyyntitilauksia ei pystytty toimittamaan myynninaloituspäivänä. Ennakkoon myydyt, jälkitoimitukseen jääneet laitteet saadaan suurimmilta osin toimitettua kuluvan viikon aikana. Runsaiden ennakkovaraajien saatua laitteensa ensimmäisenä laitteita ei ole riittänyt vielä myymälöihin esittelylaitteita lukuun ottamatta. Tämä tilanne parantunee lähiviikkoina.
Elisan liittymäliiketoimintajohtaja Henri Korpi

Koska varsinaisia lukuja ei ole, on vaikea sanoa millaisia määriä uutuuspuhelinta on oikeasti myyty. Joka tapauksessa toimitukset Nokialta ovat olleet ainakin kahdella operaattorilla riittämättömiä. Myös Verkkokauppa.com mainitsee kaikkien Lumia 920 -värivaihtoehtojen saatavuudeksi 5-10 työpäivää.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia DNA Elisa Saunalahti Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.