Microsoft: Windows Phone -myynti "nelinkertaistunut viime vuodesta"

Teemu Laitila
29. marraskuuta, 2012 13:31

Microsoftin mukaan yhtiön uuteen Windows Phone -järjestelmään perustuvien laitteiden myynti on nelinkertaistunut verrattuna viime vuoden lukuihin. Vaikka ilmoitus kuulostaa Microsoftin kannalta hyvältä, kukaan ei varsinaisesti tiedä millaisiin lukuihin nelinkertaisella myynnillä päästään ja missä ajanjaksossa.
Myyntiluvuista kertoi Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer, joka piti uuden sukupolven Windows Phone -laitteiden myynnin aloitusta erittäin onnistuneena. Ballmerin mukaan laitteet on myyty loppuun monessa maassa ja arvostelut ovat olleet äärimmäisen positiivisia. Kriitikot kuitenkin epäilevät puhelinten loppumisen johtuvan lähinnä alimitoitetusta tarjonnasta.
Vaikka Ballmerin kommenteista ei voi päätellä mitään varsinaisista myyntiluvuista, myynnin nelinkertaistuminen on joka tapauksessa oikea suunta Microsoftin kannalta ja sitä totisesti tarvitaan, jos yhtiö aikoo todella haastaa markkinajohtajat Androidin ja iOS:n. Microsoft on jo ainakin paikoitellen onnistunut kasvattaman osuuttaan älypuhelinmarkkinoista, sillä esimerkiksi Italiassa Windows Phonen osuus on kivunnut jo lähes 12 prosenttiin.
Tähän mennessä Windows Phone 8 -laitteita ovat julkistaneet Nokia, HTC ja Samsung, joista Samsungin laite ei ole vielä saapunut myyntiin.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.