Nokia: työpaikkailmoitus ei tarkoita Android-puhelimia

Teemu Laitila
3. joulukuuta, 2012 10:45

Nokia kiistää LinkedIn-palvelussa julkaistun työpaikkailmoituksen tarkoittavan Android-puhelinten kehittämistä. Useampi suomalaismediakin kertoi viikonloppuna alun perin Gizmodon aloittamasta spekulaatiosta, että Nokia olisi palkkaamassa Linuxia ymmärtävää insinööriä mahdollisen Android-puhelimen kehittämiseen.
Nokian PR-johtajan Doug Dawsonin Twitter-kommenttien mukaan Linux-osaajaa hakeva työpaikkailmoitus liittyy Nokian HERE Maps -palvelun Android-versioon. Ilmoitus on sittemmin jo poistettu, eli ilmeisesti Nokia löysi tarvitsemansa.
Vaikka Linux-osaajan palkkaamisesta Android-puhelimen kehitykseen on pitkä matka, Nokian työpaikkailmoituksen kuvauksesta ei tullut ensimmäisenä mieleen karttapalvelu, vaikka se oli alusta asti todennäköisin vaihtoehto. Yhtiö etsii työntekijää vastaamaan "sulautettujen Linux-järjestelmien sovellusten ja laitteistoajureiden kehityksestä uusia jännittäviä tuotteita varten".

Our recently posted job is linked to our HERE Maps support for other platforms, including iOS and Android.

-- Doug Dawson (@DougatNokia) December 2, 2012


Monen mielestä Nokian laitteisto yhdistettynä Androidin muokattavuuteen ja sovellusvalikoimaan olisi paras mahdollinen kombinaatio, mutta näillä näkymin sen toteutumista ei kannata odottaa tapahtuvaksi kovin pian.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Android
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.