Musen keikalla: Lumia 920 vs iPhone 5 - katso vertailuvideo

Matti Robinson
13. joulukuuta, 2012 16:01

Kilpailevien uutuuspuhelinten videokuvausta vertailevia klippejä löytyy verkosta pilvin pimein. Useimmiten videot on tehty rinnakkain kuvaten suhteellisen neutraalia maisemaa.
Lumia 920:n tapauksessa videoissa on korostettu myös Nokian vahvasti -- ja välillä heikosti -- markkinoitua kuvanvakautusta. YouTubesta löytyy myöskin varsin kattavasti puhelimella kuvattuja keikkavideoita, jotka esittelevät hyvin haaastavissa olosuhteissa kuvaamista.
Harvemmin uusimmat huippupuhelimet kuvaavat keikalla kuitenkaan samaan aikaan aivan vierekkäin. Näin tapahtui kuitenkin YouTube-käyttäjillä woodpeckr ja BluesPre. Mainituista ensimmäinen kuvasi Musen Helsingin keikkaa Lumia 920:llä ja vieressä juhlinut BluesPre iPhone 5:llä.
Veimmekin vertailua hieman pidemmälle ja yhdistimme videot helpommin vertailtavaan muotoon. Alkuperäinen materiaali oli kuvattu Lumialla 720p-muodossa ja iPhonella 1080p-muodossa, käytimme videossamme 720p:tä. Lumia-videon äänenvoimakkuutta nostettiin hitusen, jotta kuuntelijan ei tarvitsisi äänen vaihtuessa tarttua volyyminappiin.
Sitten itse videoon:

Lue myös nämä
Tägit
Apple Nokia Lumia Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.