HTC One SV on halvempi vaihtoehto LTE-yhteyksiä kaipaaville

Teemu Laitila
14. joulukuuta, 2012 15:36

HTC on julkistanut uuden One-sarjan Android-puhelimen, joka tuo nopeat LTE-yhteydet myös keskihintaisiin puhelimiin. One SV on ominaisuuksiltaan lähellä keväällä julkistettu One S -puhelinta, mutta esimerkiksi näytön resoluutio on pienempi.
Puhelimen ruudun koko on 4,3 tuumaa ja se toimii vain 800x480 pikselin resoluutiolla. Muotoilu muistuttaa One-sarjan muita puhelimia. Konepellin alta löytyy 1,2 GHz:n tuplaydinsuoritin, gigatavu RAM-muistia ja vähintään kahdeksan gigatavua tallennustilaa, jota voidaan laajentaa microSD-kortilla. Kamera toimii viiden megapikselin tarkkuudella. Perinteisten WiFin (a/b/g/n) ja Bluetoothin (4.0) lisäksi laite tukee NFC-yhteyksiä.
One SV:n fyysiset mitat ovat 128 x 66.9 x 9,20 eli se ei ole kaikkein ohuin, mutta ei toisaalta erityisen paksu. Panio on 122 grammaa ja laitteen sisään mahdutettu 1800 mAh akku.
Yksi laitteen mielenkiintoisimmista ominaisuuksista on sen tuki eurooppalaisille LTE-yhteyksille. One SV:n LTE-piiri toimii 800, 1800 ja 2600 MHz:n taajuuksilla, eli sen pitäisi olla täysin yhteensopiva myös suomalaisoperaattoreiden verkkojen kanssa.
Laitteen julkaisusta Pohjoismaissa ei ole vielä tarkempia tietoja, mutta sen kerrotaan saapuvan kauppoihin Englannissa viimeistään tammikuun aikana . Brittikaupoissa puhelimen hinnaksi kerrotaan 349 puntaa eli noin 430 euroa ilman liittymäsopimuksia. Tammikuun alussa Suomeen saapuva Nokian Lumia 820 sisältää myös LTE-yhteydet ja se on hinnoiteltu alustavasti hieman 500 euron alapuolelle.

Lue myös nämä
Tägit
LTE HTC HTC One SV
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.