Googlen kalenteri ja kontaktit häviämässä uusilta Windows Phone -käyttäjiltä

Teemu Laitila
15. joulukuuta, 2012 14:38

Googlen palveluiden tuorein talvisiivous laittaa uudet Windows Phone -käyttäjät pahaan rakoon, kun Exchange ActiveSync -tuki loppuu kuluttaja-asiakkailta tammikuun lopussa. Vaikka kyse on Googlen mukaan vain palveluvalikoiman virtaviivaistamisesta vähän käytettyjen palveluiden karsinnalla, kyse on samalla myös valmistajien välisestä valtataistelusta.
Palvelun lopettaminen ei vaikuta Exchange ActiveSyncin nykyisiin käyttäjiin, mutta uusien laitteiden hyväksyminen loppuu 30.1.2013. Myös yrityskäyttäjät ja organisaatiot voivat jatkossakin hyödyntää ActiveSynciä Googlen palveluiden yhteydessä.
Tällä hetkellä EAS on ainut keino Googlen sähköpostin, kontaktien ja kalenterin saamisessa Windows Phone -laitteisiin. Pelkkä sähköposti toimii ilmankin, mutta IMAP-protokollaa käyttämällä menetetään push-tuki.
Tulevaisuudessa Google tukee pelkästään CalDAV- ja CardDAV-standardeja kalenterin ja yhteystietojen synkronointiin. Nykyisellään Microsoftin Windows Phone -järjestelmä ei tue kumpaakaan tekniikkaa. Applen iOS-laitteista löytyy tuki molemmille sisäänrakennettuna, joten iOS-käyttäjiin Googlen EAS-tuen loppuminen ei vaikuta. Lisäksi Google tarjoaa iOS:lle oman virallisen Gmail-sovelluksen, jota Windows Phone -alustalle ei ole näillä näkymin luvassa.
Googlen päätös EAS-tuen lopettamisesta tuli Microsoftille ilmeisesti melkoisena yllätyksenä, eikä yhtiö ole kommentoinut miten tuki Googlen palveluille aiotaan hoitaa tulevaisuudessa. Jos Microsoft haluaa tulevaisuudessakin houkutella Android-käyttäjiä siirtymään Windows Phone -alustalle, tuki Googlen palveluille on äärimmäisen tärkeä. Moni luottaa Gmailiin sekä Googlen kalenteriin päivittäisessä käytössä ja harva on valmis muuttamaan kaikki palvelunsa Microsoftin leiriin heti puhelimen vaihdon yhteydessä. Microsoftilla on käytännössä runsas kuukausi aikaa ratkaista ongelma ennen tuen loppumista.

Lue myös nämä
Tägit
Google Microsoft Gmail Exchange ActiveSync
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.