Nokia Siemens Networks 3T:lle: "Mobiilidatan pitäisi maksaa 30 euroa"

Teemu Laitila
15. joulukuuta, 2012 17:01

Kiinteähintaisen mobiilidatayhteyden hinnan pitäisi olla 30 euron tasolla, jotta operaattoreilla olisi varaa investoida verkkojen laajennuksiin, laskee Nokia Siemens Networksin maajohtaja Tommi Uitto 3T:n haastattelussa.
Uiton mukaan nykyiset 9-10 euron kuukausittaiset hinnat dataliittymistä eivät ole operaattoreille kannettavaa liikentoimintaa.
-On aivan älytöntä, että operaattorit miettivät, miten dataa voisi myydä kannattavasti, ja samaan aikaan sitä kaupataan huikeaan alennushintaan, Uitto kommentoi 3T:lle.
Ratkaisuksi Uitto tarjoaa hintojen nostamista tasolle, jolla voitaisiin rahoittaa verkkojen rakentaminen ja kapasiteetin lisääminen. Uitto uskoo, että rajoittamattomien dataliittymien aika on Suomessakin kohta ohi ja siirrettyihin tietomääriin ja rajoitettuihin nopeuksiin perustuvat liittymä tulevat yleistymään. Taustalla on viestinnän siirtyminen yhä voimakkaammin verkkoon, mikä murentaa operaattoreiden perinteisten puheluiden minuuttilaskutukseen perustuvan liiketoiminnan.
Tähän mennessä suomalaisoperaattoreiden hintakilpailu on ollut tiukkaa, mikä on pitänyt mobiilikäyttäjän nettilaskun kohtuullisella tasolla. Tähän mennessä DNA ja Sonera ovat ottaneet käyttöön datakatot osissa liittymistään.
Nykyisten liittymätyyppien hintojen nostaminen ei todennäköisesti ole operaattoreille helppoa, mutta kun yhä suurempi osa käyttäjistä tulevaisuudessa siirtyy nopeisiin 4G-verkkoihin, tarjoutuu alalle tilaisuus hinnoitella palvelut paremmin kannattaviksi. Tällä hetkellä tarjolla olevien täysnopeiden LTE-liittymien hinta on asettunut noin 40 euroon ja enintään 50 megabitin nopeuden saa noin 20 eurolla kuukaudessa.
Edit 15.12.2012 21:52 Muutettu uutista datakattoja käyttävien operaattoreiden osalta.

Lue myös nämä
Tägit
älypuhelin mobiililaajakaista Nokia Siemens Networks mobiilidata
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.