WhatsApp-päivitys toi tuen myös uusille Windows-puhelimille

Teemu Laitila
17. joulukuuta, 2012 15:21

WhatsApp-pikaviestimen Windows Phone -versioon on julkaistu uusi päivitys, joka korjaa bugeja ja parantaa suorituskykyä. Tärkeimpänä uudistuksena 2.8.1-versiossa on tuki myös Windows Phone 8 -laitteille.
WhatsApp on selvästi maailman suosituin pikaviestipalvelu. Sillä on yli 20 miljoonaa rekisteröityä käyttäjää ja viestejä lähetetään miljardeja kuukaudessa. Suosioon ovat vaikuttaneet sen tuki kaikille merkittäville älypuhelinalustoille ja halpa hinta niilläkin alustoilla, jossa sovellus on maksullinen (iOS).
Laajan tuen lisäksi yleistymiseen on vaikuttanut se, että sovelluksen käyttäjätunnukset perustuvat käyttäjän puhelinnumeroon. Sovelluksen asentamisen jälkeen kontaktilistalla näkyvät heti kaikki käyttäjän puhelimessa olevat henkilöt, joilla sovellus on myös asennettuna. Toisaalta puhelinnumero estää sovelluksen käytön työpöydillä tai esimerkiksi tableteissa.
Koska Windows Phone -järjestelmä ei normaalisti salli kolmannen osapuolen viestimien ajamista taustalla, WhatsApp kiertää rajoitusta esiintymällä käyttöjärjestelmän suuntaan musiikkisoittimena. Windows Phone 8 -järjestelmässä tilanne on kuitenkin muuttunut, vaikka sovelluksessa uusia ominaisuuksia ei vielä hyödynnetäkään.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Phone WhatsApp
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.