Näyttöjen koko kasvaa yhä, Huaweilta tulossa 6,1 tuuman Android-puhelin

Teemu Laitila
23. joulukuuta, 2012 15:37

Puhelinvalmistajien keskinäinen kilpailu siitä, kenellä on isoin, on jo pitkään keskittynyt näyttöjen kokoon. Mittauskilpailu johtaa aina jossain vaiheessa tilanteeseen, jossa voittajan aseman tavoittelu ei ole enää varsinaisesti kenenkään etu. Huawei on saattanut ylittää sen rajan uudella tammikuussa julkaistavalla puhelinmallilla.
Huawei-pomo päätti esitellä jättiluuria yleisölle jo ennen julkistusta kiinalaisessa Huawein myymälässä. Ascend Mate -nimisen puhelimen näyttö on huimat 6,1 tuumaa ja se toimii Full HD -resoluutiolla. Toisin kuin muut lippulaivamallit, Ascend Mate ei sisällä Qualcommin järjestelmäpiiriä, vaan HiSilicon K3V3 -piirin neljällä 1,8 GHZ:n taajuudella toimivalla prosessoriytimellä. Isoon puhelimeen mahtuu myös iso akku, jonka kapasiteetti on 4000 mAh. Puhelimen kerrotaan olevan vain 9,9 millin paksuinen
Laite on tarkoitus esitellä virallisesti tammikuun alkupuolelle järjestettävillä CES-messuilla. Se tullaan hinnoittelemaan Kiinassa noin 3000 juaniin eli noin 370 euroon. Jos laite saapuu Euroopan markkinoille, hinta kuitenkin todennäköisesti nousee lähemmäs muiden vastaavien laitteiden 600 euron tasoa.

Lue myös nämä
Tägit
Huawei Huawei Ascend Mate
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.