Vuoden älypuhelin -äänestys ratkesi murskavoittoon

Teemu Laitila
27. joulukuuta, 2012 19:19

Puhelinvertailu.comin lukijat valitsivat Nokian lokakuussa julkaiseman Lumia 920:n vuoden parhaaksi älypuhelimeksi yli 50 prosentin ääniosuudella. Toiseksi tuli Samsungin Galaxy S III ja kolmannelle sijalle ylsi Applen iPhone 5.
Kaiken kaikkiaan Lumia 920 keräsi 50,3 prosenttia kaikista 1703 annetusta äänestä. Toiseksi tulleen Galaxy S III:n osuus oli 19,1 prosenttia ja iPhone 5 keräsi 10,3 prosentin osuuden. Muita joukosta erottuvia olivat Googlen Nexus 4 5,6 prosentin osuudella ja Asuksen puhelinta ja tablettia yhdistelevä PadFone 2 3,3 prosentin äänimäärällä.
Hajaääniä saivat muun muassa HTC:n Android-malli One X ja Windows-puhelin Windows Phone 8X, Samsungin Note II, Sonyn Xperia T sekä LG:n Optimus G.


Jos tuloksia verrataan puhelinten markkinaosuuksiin tai operaattoreiden myyntitilastoihin, Lumia 920:n osuus on selvästi suurempi kuin sen todellinen suosio. Toisaalta puhelin on ollut markkinoilla vasta vähän aikaa ja saatavuus on ollut paikoitellen heikkoa. Samsungin osalta tulokseen vaikuttaa varmasti se, että nopeasti kehittyvillä puhelinmarkkinoilla puolen vuoden ikäiselle laitteelle löytyy jo läjäpäin tuoreempia haastajia.
Applen iPhone-puhelinten käyttäjäkunta on perinteisesti merkkiuskollista, mutta toisaalta esimerkiksi Puhelinvertailun kävijätilastojen perusteella voisi arvioida, että iPhone-käyttäjät ovat myös äänestäneet Lumian puolesta.
Lumia 920:n murskavoitto antaa osviittaa siitä, että puhelimista eniten kiinnostuneet janoavat jatkuvasti uutta. Tähän tarpeeseen Nokia on onnistunut vastaamaan massasta erottuvalla muotoilulla sekä muutamilla hyvin toteutetuilla ominaisuuksilla kuten optisella kuvanvakaimella varustetulla kameralla, langattomalla latauksella sekä hanskat kädessä toimivalla nopealla näytöllä.
Nokia on selvästi onnistunut rakentamaan uusien Lumioiden ympärille kohtuullista hypeä, mutta todellisia vastauksia uuden Lumia-sukupolven menestyksestä saadaan vasta yhtiön seuraavan osavuosikatsauksen yhteydessä.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Galaxy -sarja Nokia Lumia Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.