Puhelimia ei edelleenkään kaikille, Lumia 920 loppui kesken Kiinassa

Teemu Laitila
31. joulukuuta, 2012 14:48

Nokian Lumia 920 -mallin julkaisun jälkeen eri puolilta maailmaa on saatu raportteja kysynnästä, johon Nokia ei pysty vastaamaan. Julkisuudessa on spekuloitu onko toimitusvaikeuksien taustalla Nokian ongelmat, yksinkertaisesti massiivinen kysyntä vai jopa julkisuustemppu huomion saamiseksi.
Ainakaan ongelmat eivät vielä ole ohi, sillä Kiinassa Lumia 920 myytiin loppuun pikavauhtia jo toistamiseen, uutisoi WMPoweruser perustuen WinP.cn-sivuston raporttiin. Edellinen erä saapui 23. joulukuuta ja se myytiin ennakkotilaajille kahdessa tunnissa.
Raportin mukaan jonottajien oli varattava aika ostoksille etukäteen ja siitäkin huolimatta keltainen versio laitteesta loppui 20 minuutissa. WinP.cn:n mukaan keltainen versio on ollut erityisesti naisten suosiossa. Lisää puhelimia odotetaan kiinalaisille jälleenmyyjille lähipäivinä.
Uutiset loppuunmyydyistä Lumioista tietävät hyvää Nokian 24. tammikuuta julkaistavalle osavuosikatsaukselle, jolloin yhtiö todennäköisesti kertoo ensimmäisiä lukuja Lumia 920:n myynnistä. Silti toimitusvaikeudet ovat yhtiön kannalta harmillinen asia, sillä tietoisella pihtaamisella ei saavuteta mitään eli kyseessä ovat todennäköisesti todelliset ongelmat kysyntään vastaamisessa. Ei silti ole selvää yllättikö kysyntä Nokian totaalisesti, vai onko pienempienkin määrien toimituksissa ongelmia.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.