Seuraava iPhone antoi itsestään jo ensimmäiset merkit

Teemu Laitila
2. tammikuuta, 2013 18:23

Vuosi on saatu vaihdettua uuteen ja sen myötä voidaan ottaa käsittelyyn myös seuraavaan iPhoneen liittyvät huhut. The Next Web raportoi, että ensimmäiset merkit uudesta puhelinmallista ovat ilmestyneet sovelluskehittäjien latauslokeihin.
Suosittujen iPhone-sovellusten kehittäjien mukaan latauslokeihin on ilmestynyt uusi laite "iPhone6.1", joka järjestysnumeronsa perusteella on seuraaja nykyisen sukupolven iPhone5.1 tai iPhone5.2-laitteille (numero riippuu LTE-piirin versiosta). Puhelimen käyttöjärjestelmäksi on merkitty iOS 7.
The Next Webin mukaan lokeihin ilmestyneiden laitteiden IP-osoitteet osoittavat Applen omistamiin Cupertinossa sijaitseviin osoitteisiin, mikä vahvistaa tietojen uskottavuutta. Seuraavan sukupolven iPhonen odotetaan saapuvan vuoden puolivälin jälkeen eli laitteen yhteensopivuustestien näkyminen lokitiedostoissa ei ole sinänsä yllättävää.
Tulevasta iOS 7 -käyttöjärjestelmä todennäköisesti nähdään kehittäjille tarkoitettu esiversio jo Applen kehttäjätapahtumassa WWDC:ssa, joka järjestetään yleensä kesäkuussa San Franciscossa.
Pelkkä nimi tiedostossa ei vielä kerro itse puhelimesta mitään, mutta sen odotetaan olevan enemmänkin välimalli eli iPhone 5S eikä välttämättä iPhone 6. Topeka Capital Marketsin analyytikko kuitenkin uskoo, että tulevan iPhonen julkaisu on Applelta merkittävä irtiotto nykyisestä yksi puhelin vuodessa -mallista. Analyytikon mukaan luvassa olisi kaksi versiota eri kokoisilla ruuduilla sekä lisäksi vielä useampia eri värivaihtoehtoja. Pienemmällä ruudulla varustetulla halvemmalla mallilla Apple voisi kilpailla paremmin esimerkiksi kehittyvien maiden markkinoista Android- ja WP-puhelinten kanssa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.