Älypuhelin korvaa pian avaimet Hyundain autossa

Teemu Laitila
3. tammikuuta, 2013 13:24

Korealaisen autovalmistajan Hyundain auton voi käynnistää älypuhelimen avulla jo ehkä muutaman vuoden päästä. Hyundain visiossa puhelin ei pelkästään korvaa avaimia, vaan sen avulla auto myös tunnistaa kuljettajan ja säätää esimerkiksi penkin asetukset kohdilleen.
Puhelin tunnistettaisiin NFC-tekniikalla siinä vaiheessa, kun kuljettaja asettaa laitteen auton keskikonsoliin. Samalla kun auto käynnistyy ja penkit säätyvät kuljettajan mukaan, puhelin yhdistyy auton tietokonejärjestelmään ja tuo yhteystiedot sekä esimerkiksi navigaatiosovelluksen kohdetiedot kojelaudan kosketusnäytölle. Koska yhteyksien ylläpito kuluttaa akkua, keskikonsoliin on integroitu langaton latausjärjestelmä, joka pitää huolen akun täyttämisestä ajon aikana.
Hyundain ratkaisu perustuu tunnistautumiseen käytettävän NFC:n lisäksi autojen tietokonejärjestelmiä varten kehitettyyn MirrorLink-tekniikkaan. Vaikka MirrorLink on monen autovalmistajan virallisesti tukema, se ei ole levinnyt käyttöön. Yksi ongelmakohta on sovellusten esittäminen autojen näytöllä niin yksinkertaisessa muodossa, että myös kuljettaja pystyy sitä käyttämään.


Hyundai kuitenkin uskoo älypuhelimen ja auton yhdistämisen hyötyihin ja valmistajan mukaan ensimmäisiä järjestelmiä tullaan näkemään autoissa jo vuonna 2015.

Lue myös nämä
Tägit
älypuhelin NFC Hyundai
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.