Microsoft Googlen Active Sync -tuen poistosta: "Olemme pettyneitä"

Teemu Laitila
3. tammikuuta, 2013 16:56

Microsoftin virallisen lausunnon mukaan yhtiö on pettynyt Googlen päätökseen poistaa palveluistaan tuki Exchange Active Sync -tekniikalle uusien käyttäjien osalta. Tuen on määrä poistua tammikuun lopussa.
Käytännössä Googlen päätös EAS-tuen poistamisesta tarkoittaa sitä, että helmikuun alusta alkaen Windows Phone -alustalle siirtyvät Googlen palveluiden käyttäjät eivät saa synkronoitua kalenteria tai kontakteja suoraan puhelimeen. Sähköposti toimii edelleen IMAP-protokollaa käyttäen.
Google siirtyy tukemaan palveluissaan uusien käyttäjien osalta pelkästään avoimia CalDAV- ja CardDAV-standardeja, joista kumpikaan ei ole tuettu Microsoftin Windows Phone -alustalla. Microsoftin The Verge -sivustolle antaman vastauksen perusteella tukea ei vaikuttaisi olevan tulossa.

Kuten monet muut, olemme yllättyneitä ja pettyneitä sen vuoksi, että Google haluaa hankaloittaa käyttäjätilien yhdistämistä eri laitteisiin. Jos haluat paremman sähköpostin, erityisesti puhelimeen tai tablettiin, nyt on hyvä aika liittyä miljoonien Outlook.com-palvelun käyttäjien joukkoon.

Microsoftin vastaus ei tarjoa varsinaista apua niille, jotka ovat kiinnostuneita Windows Phone -puhelimista, mutta jotka eivät halua laittaa koko digitaalista elämäänsä uuteen uskoon siirtymällä kokonaan uuden palveluntarjoajan asiakkaaksi.
Googlen EAS-tuen lopettamisen taustalla vaikuttaa varmasti osittain Microsoftin Exchange-tuesta perimät lisenssimaksut, mutta eri arvioiden mukaan kyse on enimmäkseen ekosysteemien taisteluun liittyvästä politiikasta. Tässä tapauksessa yhtiöiden valtataistelun häviäjänä on kuitenkin lähinnä kolmas osapuoli eli käyttäjät.

Lue myös nämä
Tägit
Google Microsoft Exchange Active Sync
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.