Facebook testaa puhelinominaisuuksia Messenger-sovelluksessa

Teemu Laitila
4. tammikuuta, 2013 10:12

Facebook harkitsee VoIP-puheluiden tuomista yhtiön pikaviestisovellukseen Facebook Messengeriin. Puhepalveluiden tarjoaminen tekisi Facebookin pikaviestimestä suoran kilpailijan esimerkiksi Skypelle ja sen laaja levinneisyys saattaisi mullistaa IP-puhelut.
Puhelinominaisuuksia testataan tällä hetkellä vain Kanadassa, jossa käyttäjät voivat soittaa Facebook-kavereilleen netin kautta myös älypuhelintaan käyttäen. Jos kokeilu sujuu hyvin, VoIP-ominaisuudet saatetaan tuoda kaikkien Facebook-käyttäjien saataville.
Toteutuessaan VoIP-tuella voisi olla merkittäviä vaikutuksia puhelinten käyttöön. Vaikka älypuhelimille on jo nyt tarjolla useita tapoja soittaa puheluita ilmaiseksi netin kautta, Facebookin laaja levinneisyys voisi olla viimeinen tarvittava sysäys IP-puheluiden tuomisessa valtavirran käyttöön. Tähän mennessä moni on jo korvannut suuren osa tekstiviesteistä Facebookin sovelluksella tai muilla vastaavilla palveluilla kuten WhatsAppilla.
Muille kuin kanadalaisille käyttäjille on myös tuotu jakoon päivitys, joka mahdollistaa pienten ääniviestien lähettämisen Messenger-sovelluksen avulla.

Lue myös nämä
Tägit
VoIP Facebook Facebook Messenger
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.