HTC-pomo: Samsungilla enemmän rahaa, meillä paremmat tuotteet

Teemu Laitila
4. tammikuuta, 2013 16:01

HTC:n toimitusjohtaja Peter Chou syyttää liian vähäistä markkinointia viime vuoden heikosta tuloksesta. Yhtiön liikevoitto jäi viime vuoden kolmannella neljänneksellä pienimmäksi kuuteen vuoteen eli käytännössä sen jälkeen, kun HTC aloitti älypuhelinten valmistamisen omalla brändillään.
Kerran Yhdysvaltain markkinoiden merkittävin Android-valmistaja on jäänyt pahasti Applen ja Samsungin jalkoihin. Choun mukaan HTC ei kykene kilpailemaan jättiyhtiöiden kanssa markkinoinnilla, joten yhtiö panostaa laatuun.
- Vaikka meillä ei olekaan yhtä paljon rahaa kuin Samsungilla ja Applella, tärkein asia on ainutlaatuisten ja yksilöllisten tuotteiden valmistus, Chou kommenotoi Wall Street Journalin mukaan.
Ainulaatuisilla tuotteilla Chou viitannee yhtiön loppuvuodesta Japanissa ja Yhdysvalloissa julkaisemiin viiden tuuman 1080p-näytöillä varustettuihin puhelimiin. Samsung aloitti niin kutsuttujen phabletien tehtailun Note-sarjallaan, mutta Note II -mallin resoluutio on vain 1280x720 pikseliä.
Viime vuoden aikana ennen Droid DNA / J Butterfly -mallien julkaisua HTC toi markkinoille One-sarjan puhelimet alkukeväällä ja uudelleenlämmitellyn One X+ -mallin syksyllä. Lisäksi yhtiö on julkaissut kaksi Windows Phone -puhelinta, joiden myynti on kuitenkin Android-malleja vaatimattomampaa.

Lue myös nämä
Tägit
HTC
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.