Ennuste: Googlen sovelluskauppa ylittää miljoonan rajan kesäkuussa

Teemu Laitila
6. tammikuuta, 2013 17:03

Android-laitteille on nykyään tarjolla arvioiden mukaan noin 800 000 sovellusta ja nykyisellä tahdilla miljoonan raja rikkoutunee kesäkuussa. Google Play ja Applen App Store kilpailevat tällä hetkellä tasaväkisesti isoimman sovelluskaupan tittelistä.
Googlen kauppa kuitenkin kasvaa nopeammassa tahdissa ja Sociable.co-sivuston ennusteen mukaan Google Play ohittaa 900 000 sovelluksen rajan ennen huhtikuuta ja sen jälkeen miljoona rikkoutunee mahdollisesti jo kesäkuussa.
Kun yksittäisten sovellusten määrä lähenee miljoonaa, numeroilla ei käyttäjän kannalta ole juuri merkitystä. Innostuneinkaan älypuhelinnörtti tuskin asentaa juuri yli sataa sovellusta ja suuri osa sovelluskauppojen tarjonnasta on erilaisia sovelluksia samaan tarkoitukseen.


Valmistajien kannalta kyseessä on lähinnä kilpailu siitä, kuka saa kutsua kauppaansa isoimmaksi. Nykyisellä Android-laitteiden kasvutahdilla Apple tuskin saavuttaa Googlea ainakaan lukumäärissä. Laadun kanssa pelkillä numeroilla ei ole ollut ikinä mitään tekemistä.
Edit 6.1.2013 17:11 Korjattu miljoonat ja miljardit oikein.

Lue myös nämä
Tägit
Google Play Store Google Play
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.