iOS päihittää Androidin Yhdysvalloissa selkein lukemin - Apple kelpaa joka toiselle

Valtteri Ahonen
10. tammikuuta, 2013 19:29

Applen tuorein iPhone, mallinumeroltaan 5, on kelvannut muiden Apple-tuotteiden tapaan loppuvuodesta yhdysvaltalaisille ennätyshyvin. Omenayhtiön tuote on lähtenyt mukaan vuoden kolmen viimeisen kuukauden aikana yli 50 prosentille älypuhelinostajista.
Kantar Worldpanel ComTechin lukujen mukaan Applen iOS:n osuus uusista myydyistä älypuhelimista on noussut 53,3 prosenttiin. Nousua on tullut viitisen pinnaa sitten edellisen kolmen kuukauden mittausjakson. Nyt julkaistujen lukujen laskenta on päättynyt 25. marraskuuta 2012.
- Applen iPhone 5:n myynti on ollut tällä jaksolla erittäin menestyksekästä, mutta myös vanhat mallit 4 ja 4S ovat myyneet hyvin etenkin ensimmäistä iPhoneaan ostavien keskuudessa, kertoo Kantar Worldpanel ComTechin analyytikko Mary-Ann Parlato.
Googlen leirille vuoden viimeinen jakso sen sijaan tietää pientä laskua, sillä Androidin osuus on pudonnut liki 11 prosenttia. Sen nykyinen myyntiosuus on 41,9 sadasosaa.
Windows Phone Nokian johdolla on yltänyt viimeisimpien tietojen mukaan maailmalla odotettua parempaan tulokseen, mutta ainakin Yhdysvalloissa markkinaosuus on silti edelleen vaatimaton 2,7.
Marraskuussa iPhonen ostaneista 27 prosenttia vaihtoi jonkin muun käyttöjärjestelmän piiristä. 34 prosenttia päivittä aiemmasta iPhonesta ja 40 prosenttia osti ensimmäistä älypuhelintaan.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Android iOS Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.