Samsung esitteli protopuhelinta taipuisalla OLED-näytöllä

Teemu Laitila
10. tammikuuta, 2013 13:18

Samsungin taipuisista OLED-näytöistä on puhuttu jo pidempään ja sitä on jopa povattu seuraavaan Galaxy S -lippulaivaan. Ihan pian sitä ei kuitenkaan puhelimissa tulla näkemään, sillä Samsungin CES-messuilla esittelemän prototyypin perusteella tekniikka on vielä alkuvaiheessa, eikä Samsungilla vaikuttaisi olevan hyviä ideoita kaarevien näyttöjen hyödyntämiselle.
Puhelinten tapauksessa taipuisa näyttö on terminä hieman harhaanjohtava, sillä näytön taipuisuus ei tarkoita vielä kokoon taittuvia tabletteja tai rullalle kääriytyvää puhelinta. Vaikka näyttö itsessään taipuu, se pitää yleensä liittää taipumatonta elektroniikkaa sisältävään laitteeseen ja päällystää lasilla. Käytännössä siis taipuisuudella viitataan mahdollisuuteen tehdä laitteiden näyttöpinnoista huomattavasti aiempaa kaarevampia.
Samsung kutsuu kaarevaa näyttöteknologiaansa Youm-nimellä. The Verge pääsi käsittelemään Samsungin CES-messuilla esittelemää varhaista puhelinprototyyppiä, jonka näyttö kaareutuu laitteen reunoille. Reunojen näyttöpinta-alaa hyödynnetään tällä hetkellä ilmoitusten ja jatkuvien tietovirtojen kuten osakekurssien tai uutisten esittämiseen. Messuilla esitelty laite ei kuitenkaan ole käytännössä edes puhelin, sillä vaikka se on puhelimen muotoinen, siitä puuttuvat kaikki puhelimen sisuskalut ja näytöllä esitetään vain rullaavaa kuvademoa.
Vaikka kaarevalle näytölle ei vielä ole keksitty merkittävää hyötykäyttöä puhelimessa, käyttötarkoitus löytyy yleensä ennen pitkää, kunhan joku keksii laitteiston. Kaarevalle näytölle voisi löytyä hyvin käyttöä esimerkiksi nopeasti yleistyvissä älykelloissa.


Uutiskuva: The Verge

Lue myös nämä
Tägit
Samsung OLED Samsung Youm
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.